Förlovning-/vigselringar -hur går det till?

Att välja vilka ringar man vill ha kan vara en lång eller kort process. Vissa kunder hör av sig med frågor över ett år innan det är dags, och vill bolla idéer och jämföra olika alternativ. Och vissa bara några veckor innan med en spontan förfrågan som snabbt kan genomföras. Alla sätt är bra!

Tidsmässigt så brukar jag säga att ca 4veckor (6veckor om det är stenar med) är bra att ha från det att man bestämt utförande och fått en offert som man godkännt. Då finns det tid att vara säker på att man hinner få ringen tills det är dags. Men det kan gå fortare om det inte är stenar inblandat och/eller en enklare typ av ringmodell.

För att kunna räkna en offert så behöver jag veta utförande, dvs ringmodell, materialval, dimensioner (bredd, tjocklek) och ringstorlek. Också eventuella stenval. Allt detta hjälper jag såklart gärna till med om man vill bolla tankar och idéer med mig. När jag räknar utgår jag ifrån den dagens guldpris, därför gäller offerten endast under tid då priserna håller sig hyffsat stadigt.

När man godkännt offerten så brukar jag skicka en faktura på handpenning som man betalar. Resterande belopp betalas när ringen är klar och levererad. Om det är stenar inblandat så kommer ringen behöva provas innan stenarna sätts. Det är för att det blir mycken svårare att justera storlek efter att stenar är på plats. Annars är det oftast inga problem med en mindre storleksjustering. Generellt så är det enklare att justera något uppåt i storlek än nedåt, så jag rekommenderar att hålla sig i nederkant storleksmässigt från början, om det inte är en väldigt tunn ring.

Det går bra att boka in ett möte med mig i Stockholm, Sköndal. Eller så kommunicerar man via mail, det brukar också gå bra.

Kika gärna runt bland ringarna hör på hemsidan eller besök mig på instagram . Arbeten utgår ofta ifrån mina egna modeller men absolut också från kunders egna idéer. Hör gärna av dig om du har frågor!